Yunanistan Gezilecek Yerler


Türkiye’nin bazen sert bazen tatlı komşusu her ne kadar siyasi polemikler yaşatsa da tabiatı ve tarihi zenginliği ile tüm turizm severlerin ilgisini çekiyor. Yunanistan, Bizans döneminden kalma zengin tarihi mirasa sahip. Ülkede yaşanan ekonomik krizler ve buhranlar son on yıldır ülkenin yakasını bırakmasa da turizm severler Yunanistan gezilerini planlayarak bu şirin Akdeniz ülkesini ziyaret etmeye devam ediyor.
Yunanistan iklimi ülkemizin de yakından bildiği Akdeniz iklimidir. Yaz ayları oldukça sıcak geçen ülke için tatil planlarınızı yaz aylarında yapabilirsiniz. Yunanistan plaj ve deniz imkanları ile de sizi fazlasıyla serinletecek bir ülke. Yunanistan turu planı yaptığınızda ilk sırayı Atina almalıdır. Atina tarihe beşiklik etmiş en önemli antik başkent. Yunanistan’ın Avrupa’nın Anadolu kapısı olması ve stratejik bir öneme haiz olması da bunda etkili olan bir sebeptir.
Atina’da gezilecek yerlerin ilki Akropolis Antik Kenti. Yüksek şehir anlamına gelen Akropolis, Parthenon Tapınağı’na da ev sahipliği yapmaktadır. Atina’da gezilecek yerlerden bir diğer ise başkentin göbeğinde yer alan müzeler ve Anayasa Meydanı. Atina merkezinde yer alan müzelerden başlıcaları Akropolis Müzesi, Byzantine Müzesi, Savaş Müzesi, Ulusal Arkeoloji Müzesi ve Ancient Agora Müzesi.

yunanistan


Yunanistan denilince adalar da gezilecek yerler arasına giriyor. Santorini adası evlenecek çiftler ve herkes için muhteşem bir manzara, deniz ve ortam sunuyor. Santorini içerisinde bisiklet ve küçük araçlarla ulaşım imkanı sağlanması da bir diğer güzellik.
Yunanistan’ın başlıca gezilecek yerlerini sıraladık. Atina ve diğer bölgeleri gezerek güzel bir zaman geçirmek sizin elinizde. Yunanistan’a otobüs ya da otomobil ile seyahat etmek de mümkün. Bunun için merkezinizi İstanbul yapabilirsiniz. Yunanistan turu için güzel ve kaliteli bir fotoğraf makinesi edinerek sıkça fotoğraf çekin.

0 Yorum Yunanistan Gezilecek Yerler

Yorum Gönder