Romanya Gezilecek Yerler


Avrupa’da tur hayali kuran tatilciler için Romanya, güzel bir alternatif olarak yer almaktadır. Romanya’nın doğa ile iç içe yapısı birçok şehirde bisiklet ile yaygın ulaşım sağlamaktadır. Turizm severler için güzel bir trekking ve doğa ortamı sunan Romanya, önemli bir coğrafi konumda yer aldığından tarih boyunca akınlara, savaşlara ve işgallere maruz kaldı. Bu durum Romanya üzerinde birçok medeniyetin tarihi yapıtlar inşa etmesine ve uygarlık kalıntıları bırakmasına neden oldu.
Romanya’nın başkenti Bükreş güzel bir gezi için ilk start verilecek yerdir. Bükreş’te yer alan geniş meydan çevresinde ilerleyen modern binalar, kafeler, barlar, yapıtlar gezilmesi ve görülmesi gereken bir kare sunuyor. Kont Drakula ismini birçoğunuz duymuş olmalı. Drakula’nın kurduğu şehir olarak anılan ve günümüzde halen tarihi dönemini yansıtan “Old Town” gidilmesi gereken Bükreş bölgesidir. Bükreş’te ayrıca Calea Victoriei (Zafer Yolu) gidebileceğiniz bir diğer tarihi mekan alternatifidir.


romanya

Doğa Üstü Olaylar

Romanya’da doğaüstü olaylara şahitlik etmek isteyenlerin akın ettiği bir bölge var: Buzau. Buzau bölgesinde objektiflere yansıyan sürekli yanan taşlar ve bitmek bilmeyen küçük ateşler oldukça ilginç. Toprağın ve taşın yer altından gelen kimyasal etkileşimle alevlendiği düşünülmektedir. Bu alevler Lopatari alevleri olarak isimlendirilmiştir. Buzau bölgesinde gezilecek bir diğer doğaüstü alan ise Vulcanii Noroiosi. Vulcanii Noroiosi çamur volkanlarıyla meşhur olmuş bir yer.
Tıpkı Makedonya, Bulgaristan devletlerinde olduğu gibi Romanya’da da azınlık Türk nüfusu yer almaktadır. Öyle ki Başpınar köyü olarak bilinen Romanya köyü tamamıyla Türk nüfustan oluşuyor. Türk nüfusun çoğunlukta yaşadığı il ise Köstence. Romanya gezisinin bir gününü mutlaka Köstence’ye ayırın ve bölgede yer alan yöresel malzemelerden, alışveriş ürünlerin satın alın. Romanya’da başlıca gezilecek yerleri sıraladık.

0 Yorum Romanya Gezilecek Yerler

Yorum Gönder