İngiltere Gezilecek Yerler


İngiltere tarih boyunca hüküm sürmüş en büyük imparatorluklar arasında sayılmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu ardından tahtı İngiltere ve Amerika devletlerinin aldığı bilinmektedir. Köklü bir geçmişe sahip olan İngiltere Avrupa’nın gözde turizm merkezlerinden birisidir. Öncelikle İngiltere’ye turist olarak giriş yapmak o kadar kolay değil. Pasaport ve vize işlemleri diğer Avrupa şehirlerine göre daha zor olan İngiltere turist olarak gezmek isteyenlere güzel imkanlar sağlıyor.
İngiltere denilince herkesin aklına mutlaka Londra gelir. Londra hem filmlerde hem de resimlerde şatafatlı şehir yaşantısını ve devasa kuleleri yansıtmaktadır. İngiltere turu yaparak İngiltere’de başlıca gezilecek yerleri görmek isteyenler ilk durak olarak Londra’yı seçebilirler. İngiltere’yi sağlam gezebilmek için yaz aylarında 7 günlük bir süre önermekteyiz.


ingiltere

İngiltere’de başlıca gezilecek yerler İngiltere’nin orta çağ eseri Warwick Kalesi, hemen hemen tüm gençlerin okumak istediği Oxford Üniversitesi, şiirleri ve kitapları ile efsane olan Shakespeare’in kasabası Stradford-upon-Avon, Globe Tiyatrosu ve Manchester şehri. Bu egzilecek yerler öncelikleriniz arasında yer almalıdır. Fotoğraf makinelerinizi mutlaka yanınızda taşımayı ve muhteşem kareleri yakalamayı unutmayın.
Londra ve diğer şehir gezintileri haricinde İngiltere’ye yakın olan yarı bağımsız bir ülke daha var. İskoçya gerek doğal güzelliği ile gerek yerel bölgesel havası ile turizmcilerin ilgi odağı. İskoçya’ya da uğramak tercihlerinizden olabilir.
İngiltere turu yapmak isteyenler herhangi bir tur şirketi ile gezi yapabilecekleri gibi bireysel bir planla da tur düzenleyebilirler. Bireysel olarak yapılan turlar için internet üzerinde otel rezervasyonlarınızı gezi günlerinize göre önceden yapmalısınız. Erken rezervasyon yapılınca oteller daha uygun fiyatlarla daha kaliteli içerikler sunmaktadır. Avrupa’nın ve dünyanın önemli ülkelerinden olan İngiltere’de başlıca gezilecek yerleri sıraladık. Hem Londra hem de Manchester gibi tarihe tanıklık eden şehirleri mutlaka görmelisiniz.

0 Yorum İngiltere Gezilecek Yerler

Yorum Gönder