İtalya Gezilecek Yerler


Çizme kenti İtalya, Avrupa’nın en çok ziyaretçi çeken ülkelerindendir. Her yıl milyonlarca kişi Avrupa turuna çıktığında İtalya turu yapmayı da ihmal etmiyor. İtalya’yı eşsiz kılan ise şüphesiz Roma İmparatorluğu döneminden kalan tarihi eserler ve bir Akdeniz kenti olması. İtalya’nın başkenti Roma olmak üzere İtalya turu ile gezebileceğiniz pek çok alternatif bulunuyor.
İtalya turu yapmak isteyenlerin geniş ve güzel bir tatil için en az 7 gün ayırmalarını öneriyoruz. Zaten ilk gün ve son gün gidiş ve dönüş zamanına ayrılacağından aradaki 5 günde doyasıya bir gezi planı yapmalısınız. Bunun için iyi bir tur şirketi ile çalışabileceğiniz gibi kendiniz de İtalya turu planlayabilirsiniz. Eğer kendiniz planlayacaksanız İtalya’da araç kiralayarak işinizi görebilirsiniz.


İtalya

Roma, Floransa ve Milano Turu

İtalya haritasını önünüze serdiğinizde güneyden kuzeye doğru Roma, Floransa ve Milano hattı yer almaktadır. Turizm severler genellikle Roma’da daha fazla kalarak vakit geçirmektedir. Ayrıca efsane bölge Venedik, Roma’ya yakında yer almaktadır. Roma’da yer alan ve mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Aşk Çeşmesi, İspanyol merdivenleri, Katedraller, Roma Forumu, Pompei ilk sırada yer alıyor.
Floransa’da ise gezilecek yerler arasında ilk sırayı San Giovanni Battista, Signoria Sarayı alıyor. Floransa’nın naif şehir yapısına ve modern dizaynına bayılacaksınız. Bu arada İtalya’ya gitmişken pizza ve makarna çeşitlerini tatmayı unutmayın.
Floransa’dan sonraki durağımız ise Milano. İtalya başlıca gezilecek yerler arasında birçok İtalya turu Milano şehrini es geçmektedir. Halbuki Milano Duomo Katedrali, Fortezza Kalesi başta olmak üzere birçok tarihi ve doğal güzelliğe sahiptir. Milano’ya varmadan önce Venedik’te gezinti yapmayı unutmayın.
İtalya’da başlıca gezilecek yerleri sıraladık. Dileyenler ekstra tur tarifesi uygulayıp Napoli şehrini de görmeye gidebilirler.

0 Yorum İtalya Gezilecek Yerler

Yorum Gönder