Makedonya Gezilecek Yerler


Avrupa’da Osmanlı Devletinden derin izler taşıyan ve halen geniş bir Türk nüfusun yaşadığı Makedonya her yıl turistik gezi yapmak isteyenleri ağırlamaktadır. Başkent Üsküp ve diğer bölgeler Osmanlı döneminden kalma camiler, hanlar, tarihi mekanlarla dolu. Makedonya’nın kendisine has doğa güzelliği ve yeşil ortamı tam bir balkan ülkesi izlenimi bırakıyor. Makedonya’nın Kosova ve Arnavutluk ülkelerine olan yakınlığı da tatil turunu geniş alana yaymak isteyenler için cazip bir fırsat.
Özellikle Kanuni Sultan Süleyman döneminde Makedonya üzerine seferler düzenlenmişti. Buralarda Osmanlı’dan kalan Türk insanı halen Türkçe konuşarak gelenekleri sürdürmektedir. Makedonya’da ziyaret edilecek yerlerin başında bu alanlar birinci sıradadır.


makedonya

Üsküp ve Diğer Gezilecek Yerler

Eski dönemlerde Büyük İskender’in hüküm sürdüğü Üsküp’te kral Büyük İskender Heykeli yer alıyor. Heykelde Bucephalus isimli atın üzerinde Büyük İskender inşa edilmiştir. Bu bölge ışıklı ve geniş bir alanla planlanarak turistlere güzel bir fotoğraf alanı oluşturulmuş.
Üsküp’te yer alan Rahibe Terasa Evi de ilginç mekanlardan bir tanesidir. Teresa kendisini iyiliğe, hastalara ve bakıma muhtaç kimselere adayan bir hayat yaşantısına sahipti. Hristiyan dünyasının büyük önem verdiği bu isim Üsküp doğumludur.
Ohrid Kasabası yaz aylarında keyifli akşam ve öğle vakitleri geçirmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler için eşsiz manzara sunuyor. Kasabada yer alan Ohrid Gölü bu eşsiz manzarayı tamamlamaktadır.
Tüm bunların yanında geniş bir doğa alanı ve coğrafyası arzulayanlar Golem Grad Doğa Alanı, Mavvoro Milli Parkı alanlarını değerlendirebilir. Makedonya’da çok eski dönemlerden kalma tarihi yapıtlar yeterince korunamadığından çok yaygın bir tarih görülemiyor ancak gerek müzeler olsun gerekse ayakta kalmayı başaran tarihi yapıtlar olsun, ziyaretçiler için fazlasıyla yeterli gelmektedir. Makedonya’da başlıca gezilecek yerleri sıraladık.

0 Yorum Makedonya Gezilecek Yerler

Yorum Gönder