Amsterdam Gezi Rehberi


Amsterdam, Hollanda’nın başkenti ve Avrupa'nın en popüler ve en ilginç turistik yerlerinden biri. Bir merkezden yelpaze şeklinde genişleyen kanalları ve bunun etrafında sıra sıra dizilmiş kırmızı tuğlalı şirin evleriyle ikonik bir şehir. Hayranlık bırakan müzeleri, renkli gece hayatı, mis kokulu çiçek pazarları ve uzayıp giden bisiklet yollarıyla bilinen Amsterdam sokaklarında eğlence ve keşfetmeye doyamayacaksınız. Her yıl 4,5 milyon misafir be 16 milyon günübirlik turistleri işe Avrupa'nın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri. Amsterdam 1296’da Hollanda kontlarının egemenliği altına gire bölge birkaç yüzyıla kalmadan Protestan ve Yahudilerin dini baskılarından kurtulmak için sığındığı şehir olarak büyümeye ve 1600’lere vardığında ekonomik refaha erdiği belirtilmekte. Ticarette yenilikçi Altın Çağ olan 17. Yüzyılda dünyanın en önemli limanlarından biri haline geldi. Şehir bu refahdan sonra güzelliklerini kazandı.

Amsterdam’da Gezilecek Yerler 

 

  1. Amsterdam Centraal Station

Şehrin merkezine oldukça yakın, görülmeye değer.
  1. Dam Meydanı

Amsterdam’ın kalbi. Hem yaz hem kış ziyaretçisi hiç bitmeyen hep canlı kalan meydan, baktığımız her tarafda farklı yerlerden gelmiş turistleri de görebileceğiniz alan.
  1. Kraliyet Sarayı

Dam meydanı yanı başında yer alan Saray, 1600’lü yıllarda belediye binası olarak kullanılmıştır. 1808’de Kraliyet Saray'ına dönüştürülen yer.
  1. The Royal Palace

Antik Roma dönemi öykülenen klasik bir mimariye sahipken, içeresinde muhteşem döşenmiş. Bolca kabartmalar, süslemeler, mermer heykeller, geziler ve tavan resimleri.
  1. Nieuwe Kerk

Dam meydanında yer alan Nieuwe Kerk, Yen'i kilise 1814’den beri Hollanda monarşisinin resmî taç giyme Kilisesi olarak Kraliyet Saray'ının yanında bulunuyor.
  1. Amsterdam Kanalları

Eşi benzeri olmayan kenarlarında sıra sıra dizili köprüleri, düzenlenmiş olan bütçenize uygun bir turda seyrin keyfini çıkartmalısınız.
  1. Red Light Distric

Çok sayıda barları, külüpleri kendine has tarzı ile cafeleri olan ilginç bir alan. Bir eğlence yeri fakat ailecek gidilebilecek kadar masum değil.
  1. De Oude Kerk

Eski kilise, 1500’lerden kalan bir kapı, belgelerine göre 1275’de toplanan özgürlük bedelleri dahil olmak üzere şehrin bir çok imtiyazlarının kilitli tutulduğu Demir Şapele açılıyor.
  1. Rijksmuseum

Amsterdam’ın en önemli Müzesi. Ulusal sanat galerisi.
  1. Anne Frank Müzesi

Dünyanın en ünlü Nazi soykırımı kurbanlarının fazla kısa sürmüş hayatlarına adanmış bir müze. Nazilerden kaçan Frank 2,5 ay boyunca bu binada kalmıştır. Burada tuttuğu günlük bulunarak kısa zaman içerisinde kitap haline getirmiş ve bir süre dünyaca en çok satılan kitap olmuştur.
  1. Zeedijk

Amsterdam’ın en eski sokaklarından biri olan zeedijk, tarihi içine çekilesi bir hava veriyor.
  1. Westerkerk

Eski Kraliçe Beatrix’in 1966’da evlendiği kilise olarak ün salmıştır.
  1. Rembrandt Hose Museum

Dünyaca ünlü Hollandalı ressam Rembrandt’ın yaşadığı evin restore edilerek müze haline getirilmesiyle,, halka açık gezilmesi gerek yerlerden biri.
  1. Beginjnhof

Amsterdam’ın 14. Yüzyıldan beri ayakta kalan tek ahşap evi. Huzur dolu mekanlardan birisi. Hale'n hizmet vermekte olan küçük şapelinde bölgenin eski sakinleri olan ve komün bir hayat yaşamış olan koyu Katolik kadınların mezarları bulunmaktadır.
  1. Heinken Experience

Heinken Müzesi olarak da afı geçen yer, bir müzeden çok çeşitli eğlenceli sunumların yapıldığı bir nevi interaktif müze.

Amsterdam


Amsterdam’a Ne Zaman Gidilir?

Ne zaman Ne olacağı belli olmayan bir iklime sahip olan Amsterdam’da güneşli gün görmek şansınıza. Gezmek için en güzel zaman yaz ayları 20 derecenin biraz üstünde ılık havalarında gezinti güzel olacaktır.

Amsterdam'da Alışveriş

Bir Avrupa şehrinden bekleyebileceğiniz her türlü imkana sahip. Rahat, sıcak bir alışveriş keyfi için çok sayıda Pazar yerleri son derece sevimli. Alışveriş yapacak en iyi sokakların büyük çoğunluğu 15. Yüzyılda koyun Pazar'ı olarak kullanılan Muntplein Meydanında bulabileceksiniz.

Amsterdam'da Ne Yenir?

Amsterdam'ın çeşitliliği çok değişken restoranlara da yansıyor. Waffle ve dondurma stantları çok fazla. Fastfood alışkanlıkları oldukça fazla.

Amsterdam’da Nerde Kalınır?

Her bütçeye uygun şehir merkezinde ve çevresinde konaklama bulmak mümkün. Geceliği 15 Euro'dan başlayan fiyatlar yaz döneminde 90 Euro'ya kadar çıkabiliyorlar. Örneğin: The Flying pig, Downtown Hostel, konaklayabileceğiniz uygun fiyatlı otellerden bağzıları. Yaz aylarında gidecekseniz erken rezervasyonun önemini belirtelim.

0 Yorum Amsterdam Gezi Rehberi

Yorum Gönder