Bulgaristan Gezilecek Yerler


Ülkemizin batı komşuları arasında olan Bulgaristan karayolu ile ulaşım yapılacak mesafededir. Her yıl binlerce turisti ağırlayan Bulgaristan Sofya ve Varna gibi önemli şehirlere ev sahipliği yapmaktadır. Diğer Avrupa şehirlerine nazaran daha doğal ve güzel bir iklime sahip olan Bulgaristan, iş adamlarının da yatırım alanlarından birisi. Ülkede vergi oranlarının düşük olması yatırım için Türkiye’ye göre daha güzel bir yatırım imkanı sunuyor.

Bulgaristan turu yapmak isteyenlerin ilk durağı Sofya. Sofya’ya ulaşım için uçak kullanmanıza gerek yok. İstanbul ve civarında yaşayanlar bir otobüs ile seyahat gerçekleştirebilirler. Sofya’ya ayak bastığınızda güzel bir kahvaltı veya yemek sonrasında Bulgaristan’da başlıca gezilecek yerler şu şekildedir; Rus Kilisesi, Aya Sofya Kilisesi, St.Nedelya Kilisesi, Rotanda Kilisesi, Aleksander Nevski Katedrali, Başbakanlık, Parlamento, Sofya Üniversitesi, NDK Ulusal Kültür Sarayı. Tarihi ve modern tasarımlar görüldükten sonra akşamları meşhur olan Bulgaristan Tavernası eğlence için güzel bir ortam sunuyor.



Bulgaristan


Bulgaristan’ın en büyük ikinci kenti olan Plovdiv bir sonraki tur ayağıdır. Bu kentte Osmanlı’dan kalma izler ve emareler var. Djumaya camisi de bunlardan bir tanesi. Bu bölgede halen yaşamakta olan Türk köyleri ve Türk yöre insanları mutlak surette uğramanız, çay içmeniz gereken bölümler. Plovdiv Roma’dan kalma tarihi kalıntılara da ev sahipliği yapmaktadır.

Avrupa binlerce yıl önce Hun Türklerinin başlattığı akımdan etkilenerek bugünkü siyasi ve etnik kimliğini oluşturmuştu. Yüzyıllar içerisinde Avrupa içerisinde yaşanan savaşlar ve uygarlıkların farklı kıta mücadeleleri Avrupa üzerinde derin izler bıraktı. Bu izler arasında tarihi eserler, baş yapıtlar, mimariler, kaleler, tiyatro alanları ön plana çıkmaktadır. Avrupa’nın Anadolu’ya açılan kapısı olan Bulgaristan da tarihin getirdiklerinden fazlasıyla etkilendi. Bulgaristan turu sizi o eski günlere götürerek harika bir gezi sunacaktır.

0 Yorum Bulgaristan Gezilecek Yerler

Yorum Gönder