Almanya Gezilecek Yerler


Avrupa’nın otomotiv ve ekonomi devi Almanya ikinci dünya savaşı öncesinde büyük bir yıkım yaşamıştı. Savaştan kalan Berlin Duvarı ve Almanya’nın modern yapısı ise bugün en çok ilgi çeken mekanlarından. Almanya’ya turistik gezi amacıyla gidenlerin gezmekten keyif aldığı yerlerin başında Berlin var. Berlin Duvarı ve daha pek çok Almanya başlıca gezilecek yer önerisi bu yazımızda.
Almanya’nın başkenti Berlin’de zamanında inşa edilen ve şehri ikiye ayıran Berlin Duvarı 1989 yılında yıkıldığında tarihi bir ana şahitlik etmiştik. Bugün o bölgede savaştan eser kalmadı ve bölgeyi Avm’ler, modern yapılar, meydan kapladı. Postdamer Meydanı bu bölgede ziyaret etmeniz ve gezmeniz gereken birinci mekandır. Berlin Duvarı’nın yıkıldığı bölge burada yer almaktadır. Bu alanda tarihi mekanları ziyaret etmek isteyenler ise Charlottenburg Sarayı, Bellevue Sarayı, Olympiastadion mekanlarını gezebilirler.

almanya


Münih ve Frankurt Gezisi

Almanya’da Münih şehri en kalabalık ve büyük şehirlerdendir. Bavyera bölgesinde yer alan Münih BMW ve birçok otomotiv devine ev sahipliği yapıyor. Münih’e yolunuz düşerse Marienplatz Caddesi üzerinde bir gezinti, alışveriş ve dinlenme molası öneriyoruz.
Almanya’da başlıca gezilecek yerler arasında Frankurt şehri de yer alıyor. Frankurt içerisinde yer alan tarihi katedraller, kiliseler, müzeler başlıca başyapıtlar. Ünlü yazar Goethe’nin Evi, Senckenberg Müzesi, Frankfurt Katedrali, St. Paul Kilisesi bu alanda yer alan tarihi dokulardır. Frankurt’ta biraz vakit geçirmeye ne dersiniz?
Köln, Hamburg, Bremen, Heidelberg ise Almanya gezilecek yerler planınızda yer alabilecek diğer alternatifler. Avrupa’nın kuzey bölgesinde yer alan Almanya geniş bir coğrafya yapısına sahip. Bireysel tatil planı yaparak Almanya’ya gidenler güzel bir otomobil kiralayarak rahat bir tatil gezisi yapabilirler. Tatil planlarınızın yaz aylarına gelmesi sizi yağmurdan ve bulutlu havalardan koruyacak akıllıca bir plandır.

0 Yorum Almanya Gezilecek Yerler

Yorum Gönder